2014. február 9., vasárnap

Téli WonFes 2014

Már nem is tudom, mióta vágtam a centit és vártam ezt a napot. Elégedett vagyok a felhozatallal, de néhány figurával kapcsolatban sajnos eléggé csalódtam.
Linkeket továbbra sem volt kedvem gyűjtögetni, ezért átirányítok mindenkit OJ blogjára, ott lehet böngészni.

Összeszedtem néhány figurát, amit valószínűleg be fogok szerezni, illetve jó párat szemmel fogok tartani, csak érdeklődés szintjén.

PVC-k:
Natsume Yuujincho - Natsume Takashi és Nyanko-sensei [Alter]
Ez a figura már 2010-ben kiadásra került, ám a gyártó úgy döntött újra ki fogja adni, de némi változtatással. Sajnáltam, hogy nem vettem meg, amikor lehetőségem volt rá és sajnos másodkézből már csak háromszoros áron lehet beszerezni. Remélem az előző kiadás picit fura arcát kijavítják és ezt már habozás nélkül rendelhetem meg.

Bishoujo Senshi Sailor Moon - Sailor Mercury [Bandai]
Szegény Sailor Moon miatt el voltam keseredve, hogy Mercury is hasonlóképpen végzi, de szerencsére a gyártó tanult a hibájából. Az arca nagyon szép lett, igazán illik a karakterhez. A víz effekt is tetszik és neki nem kell harci póz, elvégre ő a csapat esze. Szerintem meg fogom rendelni.

Noragami - Yato [MegaHouse]
Nem gondoltam, hogy tényleg bejelentenek Yatoról figurát, főleg mióta tudatosult bennem, hogy az anime csak egy promo lesz. A mangát nagyon szeretem és az animének is megvannak a maga pillanatai, úgyhogy ár és megjelenés függvényében beszerzős lesz.

Shingeki no Kyojin - Eren Jaeger [Good Smile Company]
Álmomban nem gondoltam volna, hogy pont a GSC fog bejelenteni még egy Eren figurát, ráadásul PVC-t. Az eddigi nagyfigurák csalódást okoztak, de ebben a gyártóban még bízom. A póz és az arc miatt nehéz dolguk lesz, szóval bízom benne, hogy összekapják magukat. Jöhetne még Armin és Jean, illetve folytathatnák a figma vonal bejelentését.

Shingeki no Kyojin - Eren Jaeger [Kotobukiya]
Amennyire vártam a prototípust, végül annyira csalódtam. A póz rendben van, nagyon dinamikus és még köpenyt is kapott, csakhogy az arcát nem sikerült eltalálni. A haja is rövidebb, mint kellene, ráadásul így olyan hatást kelt, mintha a 10-12 éves Erent öltöztették volna fel így. Bízom benne, hogy erősen átalakítják még festés előtt.

Space Dandy - Dandy [MegaHouse]
Rá aztán végképp nem számítottam! Nagyon bírom az animét és Dandyt is, de nem hiszem, hogy meg fogom venni a figurát. Persze még sok minden történhet, szóval az is lehet, hogy végül beszerzem, majd meglátjuk.

Nendoroidok:
Vocaloid - Hatsune Miku Magical Snow 2014 [Good Smile Company]
Nincs szerencsém a WonFes exkluzív figurákkal, csapó három. Először megpróbáltam magam lebeszélni erről a Mikuról, de túlságosan is megtetszett az utóbbi időben, főleg a mahou shoujo kivitel miatt. Már csak a régebbit kéne elpasszolnom, mert két Snow Mikura nincs szükségem.

Sword Art Online - Asuna Titania ver. [Good Smile Company]
Szerintem a legnormálisabban kinéző Titania Asuna, akit láttam. A fülei mondjuk eléggé zavarnak, túl nagyok és a ketrec sem valami vidám kiegészítő. Nem hiszem, hogy beszerzem, de néha majd rá fogok pillantani.

Shingeki no Kyojin - Armin Arlelt [Good Smile Company]
Nagyon cuki, hozzá illik legjobban a nendo forma a három főszereplő közül. A poén kedvéért figyelni fogom, kíváncsi vagyok a kiegészítőire, illetve az arcaira. Amennyiben nagyon kedvem lesz hadsereget építeni és ez a verzió normál megjelenés lesz, akkor talán megveszem. Egy jól kinéző PVC verzióra még úgy is sokat fogok várni (ha nem örökké).

Figmák:
Shingeki no Kyojin - Armin Arlelt [Max Factory]
Nincs szerencsém a WonFes exkluzív figurákkal, csapó három, második forduló. Sajnos a Max Factory volt olyan "kedves", hogy Armint exkluzívként adta ki. Mondjuk még így is kell, hiszen az egyik kedvenc szereplőm, ezen kívül Eren és Mikasa hiányolná. Szerencsére nyáron jelenik meg, úgyhogy pont kapóra jön, mint szülinapi ajándék.

Bishoujo Senshi Sailor Moon - Sailor Saturn [Bandai]
Igazából nem figma, hanem S.H.Figuarts verzió, de az egyszerűség kedvéért így kategorizáltam. Ebből a kiadásból már megvan Sailor Mercury és elégedett vagyok vele, úgyhogy Saturn is jöhet. Érdekes, hogy pont őt jelentették be először az Outer Senshik közül. Már ez a festetlen prototípus is nagyon tetszik, valószínűleg elő fogom rendelni.

Végül elég sok minden összejött, tavaly valahogy nem érdekelt ennyi minden, de ezt betudom a Shingeki mániámnak.

1 megjegyzés:

  1. Nendo Titaniának nekem pont a fülei tetszenek, illetve az a kalitka base. Biztosan kiakasztanám valahova, de úgysem veszem meg, mert nem szerettem a karaktert, és számomra már így is lesz két nendo (Tohsaka Rin, Suigintou) az idén.

    GSC-vel általában az a probléma, hogy túl egyszerű pózokba állítja a figuráit, de ha Erennek azt csinálják meg ami a képen is látható, akkor a Kotobukiya verzió beszerzése mellett már semmi nem fog szólni :)

    Snow Mikuból én megtartom a 2012-est, az volt az utolsó, igazi havas Miku. A mostani mahou shoujonak és a korábbi epres mocchinak már alig van valami közük az elnevezéshez :D

    Dandy pedig valóban nagy arc, de én úgysem veszek soha férfi figurát. Ahhoz túl sok aranyos lánykarakter van :D

    VálaszTörlés