2011. május 10., kedd

Tavaszi anime szezon

Na, végre eljutottam ehhez is. ^^ Ha már a téli szezonról írtam, nem maradhat ki ez sem. Szerencsére elég sok anime felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy van mit néznem. :D

Ao no Exorcist
Adott egy ördögűzős alapsztori, ami első hallásra nem is tűnhet olyan érdekesnek. Csakhogy került bele egy csavar, és éppen ezért tetszett meg az anime. A főszereplő Okumura Rin elsőre egy teljesen átlagos srácnak néz ki, akit mindig kirúgnak a munkahelyéről ilyen-olyan okok miatt. Viszont elég hamar kiderül, hogy ő a Sátán fia, de az anyja ember volt. Rint vissza akarják vinni a Pokolba, ám neki egészen más elképzelései vannak. Egy szerencsétlenség miatt elhatározza, hogy ördögűzőnek áll, mert erősebbé akar válni. Persze már így is megvannak a plusz démoni képességei, amik a harcban jól jönnek. Rinnek vagy egy testvére, Yukio, aki nem örökölte a sátáni adottságokat, csak szimplán ember. Testileg gyengének tűnik, de egy zseni és még további meglepetéseket is tartogat. Persze nem csak Rin akar ördögűző lenni, így aztán az órákon társasága is akad. Csak a kedves papa kilétét kell eltitkolnia a többiek előtt.
Először nem akartam elkezdeni, mert azt hittem nem lehet semmi újat kihozni egy ilyen alapszituációból. Szerencsére Rin nem mindennapi hovatartozása miatt megvan a kellő ösztönzés arra, hogy végignézzem. Na meg aztán kíváncsi vagyok milyen csapat szerveződik össze a tanulókból.
Eredeti cím: 青の祓魔師
Részek: 25

C: The money of soul and possibility control
A pénz... igen mindig csak a pénz. Az anime fő témája a pénz körül forog, egészen rendhagyó és látványos módon. A világ megváltozott, a megélhetéshez most sokkal inkább szükség van valamilyen fizetőeszközre. Ezt használják ki egy másik világban, ami igencsak különbözik a miénktől. Sokan kapnak lehetőséget arra, hogy egy különleges bankkártyához jussanak és azzal együtt egészen jó alaptőkéhez. Csakhogy ennek ára van, mégpedig az, hogy másokkal kell megküzdeni. Főhősünk, Kimimaro is elég sok pénzt talál egyik nap a számláján, miután egy elég furcsa valaki kereste meg előző este. Nem tudja mire vélni a dolgot, ám nincs sok ideje, mert hamarosan harcolnia kell. Szerencsére akad egy segítőtársa, Msyu, aki tulajdonképpen egy Eszköz. Mindenkinek van egy ilyen Eszköze, ezekkel harcolnak. Aki veszít, annak nincs második esélye, elveszti az összes eddigi megnyert pénzét.
Azt kell mondjam egészen új értelmezést kaptam a pénz világáról, egy nagyon jó animének néz ki. Remélem a további részekben is fogja tartani a színvonalat, sőt még jobb lesz! Szerencsére nem csak harcot kapunk, van benne történetvezetés és némi rejtély is.
Eredeti cím: C: The money of soul and possibility control
Részek: 11

Deadman Wonderland
Az érdeklődési körömtől kissé távolabb esik ez a fajta anime, de gondoltam egy próbát megér. Műfaját tekintve az akció és horror kategóriába sorolnám. Igarashi Ganta egy átlagos iskolás fiú, aki gondtalanul éli a mindennapjait és jól elvan a barátaival. Aztán egy nap történik valami, ami örökre megváltoztatja az életét. Egy rejtélyes, vörös ruhába öltözött alak megöli az összes osztálytársát, csak Gantát hagyja életben. "Búcsúajándékként" valami furcsa izét helyez el a fiú mellkasában, aminek később lesz jelentősége. Ganta legnagyobb szerencsétlenségére senki sem hiszi el a történetét, ezért őt ítélik el az osztálytársai megölése miatt. A Deadman Wonderland nevű börtönbe kerül, ami nem egyszerű fegyintézet, hanem egy szórakoztató központ is. Tulajdonképpen modern gladiátor játékoknak is fel lehet fogni a versenyeket, de itt nincs kiszállás és csak egy győztes lehet. A többiek a verseny folyamán meghalnak. Ganta szerencsére talál magának egy új barátot, Shirot. A lány elég furcsa, ráadásul még csak nem is elítélt. Aztán bejön a képbe a srác testében lévő vörös "kő" is, ami nem mindennapi erőket szabadít fel benne. Történetesen pont ugyan olyanokat, amiket a vörös ruhás ember is használt.
Huh, hát tényleg horror és elég véres. Azért vannak benne vicces pillanatok és Ganta támadásai szerintem nagyon jóra sikerültek. Nem az a könnyed anime, nehezen emészthető kategória. Kezdőknek egyáltalán nem ajánlom!
Eredeti cím: デッドマンワンダーランド
Részek: 12

Dog Days
Shinku Izumi egy vidám és energikus japán fiú, aki nagyon szereti az atlétikát. Éppen készülne a szünetre, de valami történik, amire nem számít. Felbukkan egy kutya és egy portált nyit meg egy másik világba. Ez a világ Flonyard, ahol éppen harc folyik két "ország" között. Viszont ez nem egy szokványos harc, az emberek ugyanis nem sérülnek meg, hanem cuki kis "plüssökké" változnak helyette. A Biscotti köztársaság vesztésre áll az Oroszlán sereggel szemben, ezért Millhiore hercegnő megidéz egy hőst. Ez a hős lesz Izumi, akinek elsőre fogalma sincs az egészről, de nagyon hamar beletanul a harcba, hála atletikus képességeinek. Meg is szerzi a győzelmet a Biscottiaknak. Nekik kutya fülük és farkuk van, és ha egy súlyosabb csapás éri őket kutyaszerű gömböcökké változnak. Az oroszlánoknak inkább macska fülük és farkuk van, valamint macska gömböcökké alakulnak, ha komolyabban eltalálják őket. Bár Izumi nagyszerű harcos és jól is érzi magát ebben a világban, kiderül a portál, amin keresztül Flonyardba érkezett csak egy irányba működik. Ezért aztán a visszautat is meg kell még találniuk a számára. Addig is, Izumi belemerül az új világ megismerésébe.
Aranyos kis fantasyt hoztak össze, nekem nagyon bejön. Remélem nem lesz belőle hárem anime, mert akkor mérges leszek. Egyelőre az egyik új kedvencem, meglátjuk mit hoznak ki belőle. A zenére nem lehet panaszom, már koncert is volt.
Eredeti cím: ドッグデイズ
Részek: 12

Hidan no Aria
Adott egy iskola, ahol fegyveres detektíveket képeznek ki. Toyama Kinji is ebbe az iskolába jár, de már gondolkozik azon, hogy feladja ezt az egészet. Még mindig a legalacsonyabb rangot birtokolja, ezért egyszerűbb megbízásokat vállal el. Egyik reggel biciklivel megy iskolába, de út közben egy felfegyverzett autó veszi üldözőbe és ráadásul bombát raktak a biciklire. Ebből a helyzetből nem igazán lehet jól kijönni, ám Kinjinek mégis sikerül, persze egy vörös hajú lány segítségével. Persze a mentőakció nem éppen a tervek szerint alakul, ezért egy elég kínos helyzet alakul ki Kinji és a lány között. Ezzel aktiválódik a srác "képessége", amit ő Hisztéria módnak hív. Ilyenkor az ereje megsokszorozódik, sokkal jobban tud lőni és a többi fegyverrel is profibban bánik. Miután ezt a kis kalandot megússzák, kiderül a vörös hajú lány is ugyan abba az iskolába jár, de ő már S rangú. Kanzaki Aria még aznap beköltözik a fiúhoz és kijelenti, hogy Kinji a szolgája.
Leginkább azt tudnám mondani, hogy kliséhalmaz. Elég sok animéből ismerős lehet már ez a felállás, de leginkább a Shanára hajaz. Ettől eltekintve csípem az animét, biztos hogy végig fogom nézni. Remélem Kinji többször is használni fogja a Hisztéria módot, olyankor nagyon bírom.
Eredeti cím: 緋弾のアリア
Részek: 13

Pretty Rhythm: Aurora Dream
Aira és Rhythm mindketten tipikus tinilányok, akiket főleg a ruhák, a szórakozás és a fiúk érdekelnek. Aira nagyon jól ért a divathoz, viszont táncolni egyáltalán nem tud. Rhythm sportos és energikus, jó a mozgása, de a divathoz nem igazán van érzéke. Pont kiegészítik egymást, ami jól jön az előttük álló feladat miatt. Miután a Prism Show sztárja eltűnik, a két lány kéntelen beugrani helyette, hiszen nem maradhat el a korcsolya műsor. Sok minden kiderül, többek között az is, hogy a lányok a ruhájukat kristályok formájában kapják meg és egy gépezet segítségével öltöznek fel. Az első fellépésük kudarccal kezdődik, de Aira hallgat a ruhája énekére és végrehajt egy tökéletes ugrást. Rhythm persze féltékeny, de másodszorra neki is sikerül az ugrás. Aztán a lányok kapnak maguk mellé egy-egy segítőtársat, vagyis beszélő állatokat. Különböző tréningeken vesznek részt és folyamatosan fejlődnek.
Tipikus shoujo anime, aki egy könnyed délutáni kikapcsolódásra vágyik, bátran nézze meg! Az animáció nagyon szép és a jégtánc élethűre sikerült. Azért van benne egy óriási negatívum, a háttérben az emberek egyáltalán nincsenek megrajzolva, csak ember formájú színes pacákat látunk. Ez sajnos a készítők lustaságát mutatja.
Eredeti cím: プリティーリズム オーロラドリーム
Részek: 13


Steins;Gate
Egy baráti társaság szereti azt hinni, hogy nagyon különleges dolgokat találnak fel. Okabe Rintaro a társaság vezetője, aki szeret őrült tudóst játszani és ehhez meg is van a nevetése. A másik két tag Shiina Mayuri, egy kissé butácska lány és Itaru Hashida, egy hacker. Egy nap Rintaro egy előadáson vesz részt, ahonnan elég hamar elmegy, majd találkozik Makise Kurisuval. A lány szerint valamilyen fontos ügyben kereste őt, nem is olyan rég. Rintaro ebből semmit nem ért és magára hagyja Kurisut. Később meglátja a lány holttestét, valaki leszúrta. SMS-t küld Hashidának, aztán valami megváltozik. Kurisu nagyon is életben van, az SMS pedig már egy jó ideje benne van a telefonjában. Egyetlen egy magyarázat létezik csupán, az üzenetet visszaküldte múltba, ezáltal megváltozott a jelen, megmentette a lány életét. Csakhogy nem olyan egyszerű bebizonyítani az időutazást. Pont Kurisu magyarázza el, hogy a gyakorlatban lehetetlen visszautazni a múltba. A történet előrehaladtával bekerül a képbe egy John Titor nevű ember, aki azt állítja a jövőből jött. A SERN tervét akarja meghiúsítani. A kis csapat nyomozni kezd és persze egyre többen keverednek bele a dologba.
Nekem a pillangó hatás jutott róla eszembe először. Amikor megtudtam, hogy időutazás lesz a téma, rögtön belefogtam az animébe. Egyelőre elég lassan halad a történet, de folyamatosan adagolják az újabb információkat. Már alig várom, hogy megtudjam, tulajdonképpen mi is áll a háttérben. Néha a magyarázatokat kicsit nehéz megérteni, de ettől függetlenül tetszik a sorozat.
Eredeti cím: シュタインズ・ゲート
Részek: 24


X-men
A történet Jean Grey halála után játszódik egy évvel. Xavier professzor egy segélykérő üzenetet kap Japánból, ahol több mutáns is eltűnt. Az X-men csapat újra összeáll, hogy kiderítsék mégis mi történik a szigetországban. A csapat a következő tagokból áll: Küklopsz, Rozsomák, Vihar, Bestia. Miután elkezdenek nyomozni, a szálak egy U-men nevű csoporthoz vezetnek, akik mutánsokat rabolnak el, hogy rajtuk kísérletezzenek. A bázisukon találnak rá Hisakóra, akinek a szülei léptek kapcsolatba Xavier professzorral. A lány mellett megtalálják még Emma Frostot is, aki korábban a Hellfire Club tagja volt, de már kilépett. Sikeresen kimenekítik az elrabolt gyerekeket, már aki még menthető. Emmának aktivizálódik a másodlagos mutációja és Hisako képessége is felébred végre. Miután visszatérnek a Xavier intézetbe, Hisako és Emma is az X-men tagjai lesznek. Ám a Japánban folyó furcsa dolgok még nem értek véget, így a kibővült csapat visszatér oda.
Sokkal jobb lett, mint a másik két Marvel adaptáció. Nagyon hasonlít a képregényből megszokott stílushoz és a történetre sem lehet eddig panasz. Vihar és Emma mellei kissé nagyra sikerültek, de pár rész után megszokható. Örülök, hogy nem teljesen új történetet kaptunk, hanem feldolgozást. Remélem végig megtartják ezt a színvonalat, mert eddig csak kellemesen csalódtam.
Eredeti cím: エックスメン
Részek: 12

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése