2011. június 4., szombat

Shueisha - Rosario + Vampire: Akashiya Moka figura

Már régen volt figura ismertető, ezért úgy döntöttem sort kerítek rá. Mivel OJ írt a Sega által kiadott Mokáról, így én a Shueisha-félét fogom bemutatni.
Nem a legtökéletesebb figura, de mivel nagyon jó áron sikerült hozzájutnom, ezért tökéletesen elégedett vagyok vele. Régebbi gyártmány és akkoriban a kiadó nem remekelt túlságosan. Szerencsére az újabb figuráik már jobbra sikerültek. A figurából egy normál és egy exkluzív változatot adtak ki, nekem az előbbihez sikerült hozzájutnom.
Adatok
Név: Akashiya Moka
Eredet: Rosario + Vampire
Méretarány: 1/8 (22 cm)
Kiadó: Shueisha
Kiadás ideje: 2008. május
Kiadási ár: 5.000 yen
A dobozról csak jókat tudok elmondani. Igazából az elején lévő kép a legszebb, a doboz oldalán és hátulján a figura képei szerepelnek. Három oldalról is meg lehet szemlélni Mokát, az oldalakon csak egy-egy vékony kartoncsík biztosít merevítést. Az alja teljesen fehér, a tetején szintén a figura promo képe látszik.
Belül bliszteres csomagolás és fóliák biztosítják Moka épségét. Ami furcsa volt, hogy a doboz egyáltalán nem volt leragasztva, helyette fólia volt rátéve, így kerülték el az esetleges idő előtti felnyitás veszélyét.
Mint azt már az elején említettem, a figura korántsem tökéletes. A póz és maga a kialakítás nagyon tetszik, ezzel telibe találtak a készítők nálam. Moka hajkoronája lenyűgöző, ami főleg hátulról látszik. Az arckifejezése nyugodt, ám egy halvány mosoly mintha mégis látszana. A szemét gyönyörűen megfestették, erre nem lehet panasz. A keresztet a nyakában nagyon szépen kidolgozták, és a lánc, ami tartja, valódi fém gyűrűkből készült, vagyis nem fix.
Az árnyékolás picit furcsára sikerült, a képeken nem annyira látszik, de élőben jobban feltűnik. Főleg a lábán venni észre ezt a hibát. A szoknya festése nagyon jól sikerült, sajnos ez már nem mondható el az egyenruha felső részéről. Az inggallér festése nem igazán pontos, kicsit ráfolyt a zöld részekre is. Olyan, mintha a fehér festéket nem merték volna használni, néhol lemaradt egy kis festék.
A talapzat külön meglepetés volt számomra. A kereszt nagyon jót tesz az összhatásnak, feldobja az amúgy csak fekete base-t. Moka haját egy kis pöcökkel kell a kereszthez rögzíteni, így biztosítja a megfelelő beállítást. A figura jobb lába nem teljesen illeszkedik a talphoz, ezért kapott egy kis kiegészítő részt. Meglepődtem, amikor megláttam a kis magasítóban a fém tartó pöcköt, így biztosan nem fog eldőlni a figura.
A kereszt egyszerűen szép, nem vitték túlzásba a díszítést, csupán egy kék motívum és az animéből jól ismert kis denevér kapott rajta helyet. Arra csak később jöttem rá, hogy a kék részek átengedik a fényt, így ha arról éri természetes vagy mesterséges fény, akkor megváltozik a színe. Nagyon szép hatást lehet így elérni.
A denevér kidolgozása meglepően jó, nem lehet rá semmi panasz. Mellesleg nagyon cuki.
Összességében egy nagyon szép és mutatós figuráról van szó, a hibái ellenére is. Az összhatás nagyon jó, Moka és Rosario + Vampire rajongóknak egyenesen ajánlom ezt a figurát. Sajnos ma már nehezebb hozzájutni, de ha valakinek alkalma nyílik megszerezni, ne habozzon!

2 megjegyzés:

  1. Tényleg javult volna a Shueisha figurák minősége? A múltkor nagy kiárusítást tartottak a termékeikből, így végignéztem a kínálatukat (MFC-n is) - szvsz összesen három jobb minőségű figurát adtak ki a fennállásuk óta, ezt a Mokát, a Mizorét (bár az nagyon közepes, mai fejjel már nem venném meg, max nagyon olcsón) és az iskolaruhás TLR Harunát. A többi kb a szemétbe való :(

    Itt legalább a szikla tényleg sziklára hasonlít^^ Engem viszont mindig is a szoknya riasztott el ettől a figurától, nem tetszik a 'mindenféle'-zöld színe :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a többi TLR figura is jól sikerült, bár a Mikulás és állatjelmezek nem igazán keltették fel az érdeklődésemet. A Dragon Ball Selection viszont kifejezetten jól sikerült, és egy kivételével Moka után adták ki.
    Amúgy Moka és Mizore is inkább mangás megjelenést kapott, nem hiába szerepel abból illusztráció a dobozukon. Tekintve, hogy csak a Shueisha adott ki nagy Mizore figurát, nekem mindenképpen kéne. Belőle is kétfélét adtak ki, egy normál és egy exkluzív verziót.

    VálaszTörlés